Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Friday, October 5, 2012

Explorer the hided life..

      
                Helloo...premisa..haha...haii...teman-teman yang manis lagi comel-comel, hensem-hensem, cantik-cantik...kita jumpa lagi kan...
                        
                           New updater data, new news but maybe just a current news..haha...(talk to my hand.."ada aku kisah") haha...

If any of you stay at kl right now or maybe pernah stay kl (oppss...rojak la pla..sorry>>), you guys will familiar this art. Every day we will saw this art. Up from Monorail or from the road or car...maybe also any of you are the person who always lepak-lepak bawa sungai klang ini..tentu familiar bukan..haha..kedapatan sudah...:p
      But don't worry be happy, I bukan nak hina-hina ka tau mau memaki orang yang buat grafik ni...bukan..bukan...juga bukan untuk memfotocpy kan karya orang..no..no..no... What i want to do is...
      I proud that i can stand there and watch the art of every person who draw the graffiti on the wall...biasanya art macam ni cuma boleh tengok dari "oversea" ja ( dalam tv).. minat tapi tidak tau buat..haha.. BUt...Just see first ya...later after the picture i will write what the real is happen.....
   
                                   SEE YOUR'LL LATER.......(*~*)v 
Art graffiti from the street graffiti  

Art of graffiti

Sungai klang grafic gallery

The thief and the grafic 

passenger under bridge

sambil memancing  pak cik tu...

sempat lagi pak cik sorang ni..take wall photo...
       
              Orite, apa yang aku mau kongsikan disini....bukan hanya grafik yang mau dipertunjukkan tapi penghuni yang mendiami lorong under bridge ini. Kecian kan...terutama kalau kamu nampak gambar 3 perempuan sedang lipat baju, time tengok dorang tu kan, kecian terus aku, aku tertanya-tanya, mana rumah dorang?? Mana keluarga dorang?? macam mana boleh tinggal sana?? Macam-macam la... banyak lagi yang aku mau explore tapi tidak berani, sebab satu orang ja kan aku time ni.. Tapi, lau ada masa aku akan explore lagi tempat ni.. by the way, ada lagi yang menarik perhatian aku, 2 orang pak cik  yang sedang memancing. time aku duduk dan tengok dorang ( dorang pun sedang perhatikan aku, mungkin sedang berfikir sal aku.. kenapa aku boleh ada di situ? kenapa aku berani duduk sorang-sorang?? ) Rupanya, sungai klang ni, walaupun kita nampak kotor tapi sungai ini lah menjadi tempat untuk mencari sesuap lauk..ingat terus aku ama parents aku...:(.. tapi aku bersyukur la, sungai di sabah lau tempat aku tinggal tu bersih sikit la..umm...( sabar ja la).
Ini lah yang aku jumpa sepanjang hari rekreasi yang hari ini, Banyak yang aku mau kongsikan disini, tapi maklum la, enda kecukupan itu line...hahaha.....(layan ja la)..


PS : Kenapa tidada para tanak wagu mau becouple ngan aku, sebab nya.. first ,dorang takut kaki dorang tecabut sebab ikut aku bejalan kaki. Second, dorang takut aku lari sebab aku tau banyak tempat untuk betapuk (bersembunyi)...hahaha...;p. Third , kaki aku lebih tegap dari dorang..hahaha,.,.lagi enda boleh bla...haha...ok...ok...( semuanya cuma JUST KIDDING ).... Sebagai seorang perantau, di mana-mana pun kita pegi, sama ada di negara kita sendiri tau negara orang lain, pasti ada rintangan yang kita jumpa. So, kita perlu sediakan kelengkapan kita sebelum kita merantau..Persiapan minda, tenaga, semangat dan iman serta ilmu..(pendidikan perantau tidak bertauliah)...

Ok la..cakap banyak pun bohong...aku tutup dengan ayt..
Adiosa amigos
Seniorita Mocho Chan