Gadget

This content is not yet available over encrypted connections.

Friday, October 5, 2012

Explorer the hided life..

      
                Helloo...premisa..haha...haii...teman-teman yang manis lagi comel-comel, hensem-hensem, cantik-cantik...kita jumpa lagi kan...
                        
                           New updater data, new news but maybe just a current news..haha...(talk to my hand.."ada aku kisah") haha...

If any of you stay at kl right now or maybe pernah stay kl (oppss...rojak la pla..sorry>>), you guys will familiar this art. Every day we will saw this art. Up from Monorail or from the road or car...maybe also any of you are the person who always lepak-lepak bawa sungai klang ini..tentu familiar bukan..haha..kedapatan sudah...:p
      But don't worry be happy, I bukan nak hina-hina ka tau mau memaki orang yang buat grafik ni...bukan..bukan...juga bukan untuk memfotocpy kan karya orang..no..no..no... What i want to do is...
      I proud that i can stand there and watch the art of every person who draw the graffiti on the wall...biasanya art macam ni cuma boleh tengok dari "oversea" ja ( dalam tv).. minat tapi tidak tau buat..haha.. BUt...Just see first ya...later after the picture i will write what the real is happen.....
   
                                   SEE YOUR'LL LATER.......(*~*)v 
Art graffiti from the street graffiti  

Art of graffiti

Sungai klang grafic gallery

The thief and the grafic 

passenger under bridge

sambil memancing  pak cik tu...

sempat lagi pak cik sorang ni..take wall photo...
       
              Orite, apa yang aku mau kongsikan disini....bukan hanya grafik yang mau dipertunjukkan tapi penghuni yang mendiami lorong under bridge ini. Kecian kan...terutama kalau kamu nampak gambar 3 perempuan sedang lipat baju, time tengok dorang tu kan, kecian terus aku, aku tertanya-tanya, mana rumah dorang?? Mana keluarga dorang?? macam mana boleh tinggal sana?? Macam-macam la... banyak lagi yang aku mau explore tapi tidak berani, sebab satu orang ja kan aku time ni.. Tapi, lau ada masa aku akan explore lagi tempat ni.. by the way, ada lagi yang menarik perhatian aku, 2 orang pak cik  yang sedang memancing. time aku duduk dan tengok dorang ( dorang pun sedang perhatikan aku, mungkin sedang berfikir sal aku.. kenapa aku boleh ada di situ? kenapa aku berani duduk sorang-sorang?? ) Rupanya, sungai klang ni, walaupun kita nampak kotor tapi sungai ini lah menjadi tempat untuk mencari sesuap lauk..ingat terus aku ama parents aku...:(.. tapi aku bersyukur la, sungai di sabah lau tempat aku tinggal tu bersih sikit la..umm...( sabar ja la).
Ini lah yang aku jumpa sepanjang hari rekreasi yang hari ini, Banyak yang aku mau kongsikan disini, tapi maklum la, enda kecukupan itu line...hahaha.....(layan ja la)..


PS : Kenapa tidada para tanak wagu mau becouple ngan aku, sebab nya.. first ,dorang takut kaki dorang tecabut sebab ikut aku bejalan kaki. Second, dorang takut aku lari sebab aku tau banyak tempat untuk betapuk (bersembunyi)...hahaha...;p. Third , kaki aku lebih tegap dari dorang..hahaha,.,.lagi enda boleh bla...haha...ok...ok...( semuanya cuma JUST KIDDING ).... Sebagai seorang perantau, di mana-mana pun kita pegi, sama ada di negara kita sendiri tau negara orang lain, pasti ada rintangan yang kita jumpa. So, kita perlu sediakan kelengkapan kita sebelum kita merantau..Persiapan minda, tenaga, semangat dan iman serta ilmu..(pendidikan perantau tidak bertauliah)...

Ok la..cakap banyak pun bohong...aku tutup dengan ayt..
Adiosa amigos
Seniorita Mocho Chan

Thursday, October 4, 2012

Beach Destination

Beach Destination for my vacation year at peninsular Malaysia

I love beach...First time meet with this view, I already fallen in love. From younger, I always dream visit the most beautiful place which is the beach in Malaysia...Where the sand looks white and very smooth environment.. The air so refreshing and give me a lot of inspiration of idea........... 

Beach at Cerating
      When I see the sea...I feel something different inside of me... I found something missing in my life... This feeling so comfortable and relax environment...
Refresh, cool, peace...relaxx......


                        My Dream is I will visit another beach in Malaysia. All my friend always show beach photo in they Facebook or Tweeter or blog.. This give me a lot of inspiration to visit the beach where they already go. When I ask them especially the sunset time and sunrise time....they will say that the environment is very wonderful and gorgeous..
                        Next time..Where will i visit....???


Sipadan??? Mabul?? Queensland ????? Just waiting my Update blog, where will i goo.....


Ps : English pun..English la....yang penting korang faham...lau tak faham..just take dictionary ja la..tapi lau tidak faham juga....masuk la balik sekolah tadika...haha..(just kiding)>>>  

See Ya...
Adiosa amigost... 

Monday, October 1, 2012

Helloo OCtoBEr....(*_*)v

     Helloo..october...
Minggu last september sudah berlalu...... aduuii...cepatnya masa berlalu...enda kesedaran oo...tapi pa buli buat ni la ertinya.." Masa itu Emas dan amat penting untuk kita kejar Masa tu." tapi yang penting kita enjoy bersama dengan masa itu..haha...

    Now i'm at KL sentral..tgh update maklumat baru kunun- kunun.. setakat ini tidak ada la cerita yang penting tapi...aku harap masa yang semakin samapi ke penghujung tahun ini dapat dimanfaat dengan baik la..haha...so great....

   Harapan...tahun depan dapat "boyfriend baru" untuk aku la..haha..lama membujang ni..(adess, gatal betul minah satu rang ni kan..) ahahaha....layan mu...ok la..it just a nonsense...

   Lain kali lau ada story mory..i will update again soon..as a possible....:)) 

PS : jangan ketinggalan untuk aksi seterusnya dari (street photography k)..im sure a lot of  image will be in this blog..so..see ya.. adiosa amigost...